22 stu 2021

ZAPOČINJE DOSTAVA ODLUKE O OSTVARIVANJU PRAVA NA IZRAVNA PLAĆANJA I IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA ZA 2020. GODINU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s procesom donošenja Odluka o ostvarivanju prava na izravna plaćanja za 2020. godinu za sve potpore u sklopu izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja  pripisanih Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2020. godinu.

Korisnici mogu pristupiti AGRONET-u putem mrežne stranice Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) i svog korisničkog imena i zaporke ili poljoprivredne iskaznice, te u izborniku pod naslovom „Odluke“ pogledati dostavljene Odluke o ostvarivanju prava za svoje gospodarstvo. Ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom u podružnicu s korisničkim imenom i zaporkom za pristup AGRONET-u.

Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti prigovor Ministarstvu putem Agencije za plaćanja neposredno u pisanom obliku ili poštom u roku od 15 dana od dana dostave Odluka o ostvarivanju prava na AGRONET. 

Dostavom se smatra dan preuzimanja odluke o Ostvarenom pravu s Agroneta ili, u slučaju nepreuzimanja, pet dana od postavljanja na Agronet.

U slučaju da se promijene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija za plaćanja donosi novu Odluku o ostvarivanju prava i dostavlja ju na AGRONET sustav.

Sve korisnici izravnih plaćanja da pomoću AGRONET-a, osim elektroničkog popunjavanja zahtjeva za potporu, mogu pregledati i provjeriti podatke vezane uz:

  1. Upisnik poljoprivrednika,
  2. ARKOD sustav (Sustav za evidenciju korištenja poljoprivrednog  zemljišta),
  3. Registar prava na plaćanja,
  4. JRDŽ (Jedinstveni registar domaćih životinja),
  5. Odluke o ostvarivanju prava ili Privremeni izračun ako Odluka o ostvarivanju prava još nije donesena,
  6. Arhivu podnesenih zahtjeva 5 godina unazad,
  7. Izvještaj kontrole na terenu,
  8. Monitoring – obavijesti procjene poljoprivredne aktivnosti uz pomoć satelitskih podataka.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci