19 stu 2021

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJEM NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE, PREHRANE I HORTIKULTURE „ZELENI TJEDAN 2022.“ U BERLINU

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora, u cilju prezentacije i promocije poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Hrvatske, organiziraju zajednički nastup hrvatskih izlagača na međunarodnom sajmu poljoprivrede, prehrane i hortikulture „Zeleni tjedan 2022.“, koji će se održati u Berlinu, Savezna Republika Njemačka, u razdoblju od 21. do 30. siječnja 2022. godine.

Sajam „Zeleni tjedan 2022.“ po svom je konceptu jedinstvena međunarodna izložba poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije.

Proizvođači prehrambenih proizvoda iz cijeloga svijeta, kroz nacionalne štandove, prezentiraju i promoviraju državu iz koje dolaze, svoj poslovni subjekt i svoje proizvode te koriste sajam za uspostavljanje i razvijanje kontakata te kao prodajno i pokusno tržište.

Za izlagačku sekciju, u okviru ovoga javnog poziva, definirana je raspoloživa površina ukupne veličine 60 m2 te je ograničen broj izlagača i izložbena površina po izlagaču.

U okviru ovoga javnog poziva prihvatljive su fizičke osobe (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt) i pravne osobe (proizvođačka organizacija, zadruga, udruga) sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje su upisane u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili Upisnik poljoprivrednika.

Pri odabiru izlagača u obzir će se uzeti i slijedeći specifični kriteriji:

  • korisnik oznake iz europskog sustava kvalitete (zaštićena oznaka izvornosti, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, zaštićene oznake izvornosti vina, oznake zemljopisnog podrijetla jakih alkoholnih pića);
  • korisnik oznake iz nacionalnog sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta“;
  • nositelj znaka neobveznog sustava označavanja (Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med hrvatskih pčelinjaka);
  • korisnik EU fondova;
  • dodijeljene nagrade i priznanja za proizvode na nacionalnoj i međunarodnoj razini;
  • dodijeljene nagrade i priznanja na izborima za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, najboljeg mladog poljoprivrednika i najuzoritiju seosku ženu;
  • tradicionalni izlagači na sajmovima u inozemstvu.

Ministarstvo poljoprivrede će po isteku roka za iskaz interesa, izvršiti odabir izlagača na Međunarodnom sajmu, uz provjeru ispunjavanja općeg i specifičnih kriterija, a vodeći računa o raspoloživom prostoru kao i o raznolikosti zastupljenih proizvoda.

Ukoliko se prijavi više pravnih ili fizičkih osoba koje proizvode proizvode iste kategorije, prednost će imati pravna ili fizička osoba koja udovoljava većem broju specifičnih kriterija.

Za odabir izlagača osnovat će se povjerenstvo kojeg će činiti predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Pravne ili fizičke osobe koje će biti odabrane kao prihvatljivi izlagači temeljem ovog javnog poziva ne plaćaju izložbeni prostor. Ministarstvo poljoprivrede sufinancira troškove smještaja i prijevoza za izlagače s udjelom od 80% ukupnih prihvatljivih troškova.

Poziv na iskaz interesa za sudjelovanje na sajmu otvoren je do 23. studenog 2021. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci