27 lis 2021

PROGRAM MEĐUREGIONALNE SURADNJE INTERREG EUROPA 2021. – 2027.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ime Republike Hrvatske potpisala je Suglasnost na sadržaj Interreg Programa Interreg Europa 2021. – 2027. nakon detaljnih konzultacija s partnerima i raznim dionicima iz država sudionica Programa (27 država članica EU, Norveške i Švicarske).

Novi Program predstavlja nastavak međuregionalne suradnje u Europi i kroz njega će se sufinancirati projekti u svrhu povećanja institucionalnih kapaciteta javnih tijela te poboljšanja provedbe politika regionalnoga razvoja uključujući programe za Ulaganje u rast i radna mjesta.

Slijedi odobrenje Programa od strane Europske komisije nakon kojeg će projektnim partnerima postati dostupno 380 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje međuregionalnih projekata te platforme za unapređenje javnih politika.

Također, u pripremi je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga za koji se očekuje da će biti objavljen u travnju 2022. godine. Detaljne informacije te sva dokumentacija potrebna za prijavu projekta, uključujući programski priručnik i obrazac za prijavu, bit će dostupni u trenutku objave poziva.

Sve informacije vezane uz novi Program i poziv možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci