23 lis 2021

U ĐURĐEVCU ODRŽAN 23. DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U subotu, 23. listopada na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održana je najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 23. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnja manifestacija, na kojoj se predstavilo ukupno pedesetak izlagača – poljoprivrednih proizvođača te udruga, škola i radinosti, nastavila je vrijedan  kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača s područja naše županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio izlagačima na odazivu te naglasio važnost očuvanja domaće proizvodnje i podrške malim proizvođačima. Podsjetio je kako je konačan cilj za potrebe proizvođača unaprijediti distribuciju i plasman njihovih proizvoda gradnjom Distribucijskog centra za voće i povrće.

Prigodnim riječima su se obratili i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, koji su zahvalili svim proizvođačima na trudu koji ulažu u očuvanju domaće proizvodnje te naglasili važnost sinergije i partnerstva između proizvođača, velikih tvrtki i tijela javne vlasti koje kroz potpore olakšavaju i potiču daljnji razvoj kvalitete proizvoda.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili Dječji vrtić Maslačak i KUD Petar Preradović te Tamburaški sastav Dangube, dodijeljeno je 24 potpora –  bespovratnih sredstava putem Mjera za poticanje u poljoprivredi Grada Đurđevca, a nakon toga je upriličen obilazak prodajno – izložbenog prostora manifestacije.

Po završetku obilaska proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić, drugu nagradu OPG Ivan Kranjec, a treću nagradu je dobio OPG Loth. U sklopu manifestacije održana je i degustacija rakije kod štanda udruge Vinogradara i voćara Đurđevca, a učenici Strukovne škole Đurđevac pripremali su humanitarni doručak za posjetitelje. Prikupljena sredstva namijenjena će biti upućena za potrebe Hrvatskog crvenog križa.

Manifestaciji su prisustvovali i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, direktor Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, pročelnica Služba za unutarnju reviziju Ljubica Belobrk Flamaceta te drugi uzvanici i gosti.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci