22 lis 2021

23. DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Najznačajnija manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 23. Dan voća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu,  23. listopada na đurđevačkom Trgu svetog Jurja s početkom u 10,00 sati.

Ovogodišnja manifestacija će se održati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se unatoč okolnostima, uvjetovanim pandemijom koronavirusa, zadržao kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača voća i prerađevina na bazi voća s područja naše županije.

Na području županije pod voćarskom proizvodnjom nalazi se 1.313 hektara, a Županija 18. godinu uzastopno subvencionira podizanje višegodišnjih nasada te je u periodu od 2003. – 2021. zasađeno novih 501 hektara voćnjaka i 126 hektara vinograda.

Glavni organizator 23. Dana voća je Koprivničko-križevačka županija, a u organizaciji sudjeluju Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, područna jedinica Koprivnica te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Katalog proizvođača voća: https://kckzz.hr/wp-content/uploads/2021/10/KATALOG-2021-dan-voca.pdf

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci