21 lis 2021

U ĐURĐEVCU POTPISAN UGOVOR O NABAVI USLUGE PROVEDBE STRUČNOG USAVRŠAVANJA I SAVJETOVANJA NASTAVNIKA TE RAZVOJA VJEŠTINA UČENIKA – GRUPA 3

U prostorijama Strukovne škole Đurđevac potpisan je Ugovor o nabavi usluge provedbe stručnog usavršavanja i savjetovanja nastavnika te razvoja vještina učenika – Grupa 3 Radionice. Ugovor su potpisali ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić uime škola koje čine županijski Centar kompetentnosti i ravnatelj Ivan Šutalo uime Zajednice ponuditelja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Instituta za razvoj tržišta rada.

Ugovor je potpisan u sklopu provođenja projekata Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije i Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu, a vrijedan je milijun kuna bez PDV-a.

Uvodno se obratio voditelj projekta Darko Masnec koji je pojasnio kako ova usluga obuhvaća podizanje razine obrazovanja koje će se pružiti učenicima kroz izradu i uspostavu modela mentoriranja, radionice osposobljavanja za samozapošljavanje učenika, uspostavu i provedbu inkubacijskog programa za učenike, radionice profesionalnog usmjeravanja za nastavnike i učenike, pripremu učenika i mentora za natjecanja te edukaciju nastavnika o profesionalnom usmjeravanju osnovnoškolaca.

„Ranije smo potpisali ugovore za Grupu 1 i Grupu 2, ukupna  vrijednost nabave je  4,6 milijuna kuna bez PDV-a, a u Strukovnoj školi Đurđevac odvijaju se i radovi na dogradnji i rekonstrukciji škole vrijedni 8,6 milijuna kuna. Sve projektne aktivnosti napreduju u skladu s planiranom dinamikom“, kazao je Masnec.

Domaćin, ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar zahvalio je svima uključenima u realizaciju projekta te dodao: „Iznimno nam je drago što se gradi, ali ono što je najvažnije, kroz sve ove ugovore dobit ćemo kvalitetne ljudske potencijale, kojima ćemo moći Centar kompetentnosti, zajedno s koprivničkom Obrtničkom školom, održati u budućnosti, što nam je i glavni cilj.“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić također je izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora, ali i sveukupnim napretkom projekta Centra kompetentnosti: „Veseli nas što se, paralelno s građevinskim radovima i nabavom opreme, radi i na unaprjeđenju ljudskih potencijala. Uz adekvatne materijalne uvjete, važno je imati i kvalitetno obrazovane nastavnike koji učenicima mogu pružiti potrebne informacije i osposobiti ih za tržište rada. Uspostava Centra odvija se planiranim tijekom i uskoro ćemo moći započeti s radom, a ako imamo dobro osposobljene i kompetentne ljude koji znaju svoja znanja prenijeti na učenike i ostale dionike, onda će zasigurno i projekt biti uspješan. Zahvaljujem svima na suradnji!

Ravnatelj Šutalo je pohvalio stručnost i marljivost suradnika na projektu Centra kompetentnosti te dodao: „Vaš Centar se uspješno razvija, a koliko pratim situaciju s ostalim centrima, vodeći ste u realizaciji projekta i zasigurno ćete ispuniti sve ciljeve koje ste postavili. Čestitam vam na dosadašnjim rezultatima i zahvaljujem na odličnoj suradnji, a Koprivnica i Đurđevac će uskoro dobiti centre koji će im pomoći u razvoju gospodarstva.“

Potpisivanju su prisustvovale i pročelnice županijskih upravnih tijela Melita Ivančić i Ana Mušlek, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Tomislav Ostojić,  predstavnice PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te članovi projektnog tima.

Nakon potpisivanja ugovora, zamjenik Ljubić i suradnici, u pratnji ravnatelja Špoljara i ostalih gostiju, obišli su gradilište na kojemu se odvijaju radovi u sklopu prve faze projekta, odnosno dogradnje i rekonstrukcije škole.

Spomenimo kako projekt Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, koji ima dvije faze i ukupno je vrijedan 70 milijuna kuna, predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u sektor obrazovanja, a posebno je važno što je riječ o uspješnom korištenju bespovratnih sredstava Europske unije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci