19 lis 2021

OBJAVLJEN TREĆI JAVNI POZIV ZA PROVEDBU PROGRAMA POTPORA MALE VRIJEDNOSTI ZA POMOĆ POGOĐENIM DJELATNOSTIMA IZ TURISTIČKOG SEKTORA ZA POKRETANJE I NORMALIZACIJU TEKUĆEG POSLOVANJA USLIJED AKTUALNE PANDEMIJE COVID-A 19

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je treći Javni poziv za provedbu programa potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim djelatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-a 19.

Cilj dodjele potpora poduzetnicima je nadoknada dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja poduzetnicima kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane korona-virusom (COVID-19) narušena gospodarska aktivnost.

Potpore će se dodjeljivati poduzetnicima, i to: subjektima malog gospodarstva (trgovačkim društvima izvan javnog sektora i obrtima) iz turističkog sektora, koji imaju registriranu djelatnost NKD 79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turooperatera) i koje su upisane u Središnji Registar (trenutno Upisnik MINTS-a) ili imaju Rješenje o ispunjavanju uvjeta za pružanje usluga turističke agencije od nadležnog ureda državne uprave.

Ukupan iznos bespovratne potpore poduzetnicima ne može biti veći od 10.000,00 kuna po prosječnom broju zaposlenih na godišnjoj razini turističke agencije (sukladno dostavljenom izračunu za 2020. godinu).

Javni poziv otvoren je zaključno do 29. listopada 2021. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci