15 lis 2021

NA SVEUČILIŠTU SJEVER SVEČANO OTVORENA PRVA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „HRANA I KLIMATSKE PROMJENE“

Dana 15. listopada 2021. godine, u prostorijama Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica danas je svečano otvorena dvodnevna prva međunarodna konferencija „Hrana i klimatske promjene“.

Organizatori konferencije su: Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever te projekt PERSPIRE, Instituta Ruđer Bošković, uz podršku International Association of Dietary Nutrition and Safety (IADNS).

Svečanom otvorenju prisustvovali su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, predstavnica Razvojne agencije PORE KKŽ, predstavnici akademske zajednice i znanstvenici, predstavnici industrije i drugi.

Pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju izv. prof. Bojan Šarkanj zahvalio je sudionicima na sudjelovanju te napomenuo kako je ovo prvi puta da Sveučilište Sjever povodom „Svjetskog dana hrane“, organizira ovakvu međunarodnu konferenciju. Izv. prof. Bojan Šarkanj istaknuo je kako je tema konferencije izuzetno važna za daljnje spoznaje o pitanjima  klimatskih uvjeta i utjecaja na proizvodnju hrane, ali i da se nada kako će ova konferencija postati tradicija. 

Organizatorima ovog događaja čestitao je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, te istaknuo kako je  Sveučilište Sjever prepoznalo važnost suradnje s privatnim sektorom te zaželio da se vidimo i sljedeće godine na istoj konferenciji i to u povoljnijim epidemiološkim uvjetima.

Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Koprivnice, Ksenija Ostriž Ostriž koja je istaknula važnost i kvalitetu Sveučilište Sjever za razvoj Grada i cijele Županije, zatim dr.sc. Ines Sviličić Petrić s Instituta Ruđer Bošković te dr.sc Jasmina Ranilović u ime Podravke d.d.

Konferenciju je otvorio prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša koji je spomenuo kako Sveučilište Sjever svojim studentima nudi 30 studijskih programa, a tijekom 2022. godine u Odjel za prehrambenu tehnologiju u Koprivnici planira uložiti dodatnih 12 milijuna kuna kako bi opremilo laboratorije za prehrambenu tehnologiju.

Konferencija na temu „Hrana i klimatske promjene“ održat će se i sutra, 16. listopada 2021. godine, u online obliku.

Program konferencije i poveznicu za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci