14 lis 2021

NAJUSPJEŠNIJIM ŽUPANIJSKIM TVRTKAMA URUČENA PRESTIŽNA PRIZNANJA „ZLATNA KUNA“

Dana 14. listopada 2021. godine, u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica, najuspješnijim tvrtkama s područja Koprivničko-križevačke županije uručena su prestižna priznanja „Zlatna kuna“ za 2020. godinu.

Svečanoj sjednici prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, Melita Birčić, predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK ŽK Koprivnica te brojni gospodarstvenici.

Predsjednik Gospodarskog vijeća Krunoslav Vitelj zahvalio je svima nominiranima i svečano otvorio sjednicu, a zatim je predsjednik Uprave tvrtke Belupo i član Gospodarskog vijeća Hrvoje Kolarić predstavio kandidate za nagradu „Zlatna kuna“, a iste su članovi Vijeća jednoglasno i  potvrdili.

Dobitnici priznanja „Zlatna kuna“ za 2020. godinu su :

  • Speck d.o.o. – u kategoriji najuspješnije male tvrtke;
  • Hartmann d.o.o. – u kategoriji najuspješnije srednje tvrtke;
  • Radnik d.d. – u kategoriji najuspješnije velike tvrtke;
  • Podravska banka – u kategoriji najuspješnije banke.

Nagrađenim tvrtkama čestitao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji je istaknuo da je cjelokupno hrvatsko gospodarstvo tijekom protekle godine prolazilo kroz izazovan i zahtjevan period, no gospodarska struktura županije nas je zaštitila od negativnih efekata pandemije. Velik doprinos tome dali su građevinski sektor i prehrambena industrija.
Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Koprivnice, Ksenija Ostriž koja je zahvalila nagrađenim poduzetnicima na odličnom poslovanju koje kontinuirano doprinosi razvoju gradova i cijele županije te istaknula mjere kojima Grad potiče poduzetništvo.

Jedan od nagrađenih, direktor Radnika, Mirko Habijanec čestitao je svima koji su dobili priznanje te kazao kako je to poticaj za još jedan iskorak u ova krizna vremena. Naglasio je važnost sinergije obrazovnog i gospodarskog sektora kao jednog od preduvjeta za razvoj gospodarstva te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci