13 lis 2021

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE 2“ OPĆINE KALINOVAC

Logo projekta Uz PORU po potporu

Općina Kalinovac, dana 12. listopada 2021. godine, organizirala je Početnu konferenciju projekta Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II pod nazivom „Brižne žene Podravske 2“ u Društvenom domu u Kalinovcu.
Prisutnima se obratio načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota koji je pozdravio sve prisutne i uputio riječi hvale svima koji sudjeluju u pripremi, realizaciji i provedbi ovog projekta.
Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kuterovac i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko- križevačke županije Maja Blažek koji su čestitali Općini Kalinovac i partnerima na trudu u ostvarenju dosadašnjih projekata, te poželjeli uspjeh i obećali daljnju podršku u budućim projektima, kao i drugi uvaženi gosti.
Ugovor o financiranju projekta potpisao je općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota dana 30. lipnja 2021. Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje je ublažilo posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknulo socijalnu uključenost i povezalo razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 16 žena na razdoblje od 12 mjeseci. Zaposlene žene obilaze 112 krajnjih korisnika s područja općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete. Svakodnevno pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnica, održavanju osobne higijene, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženja. Projektom će biti omogućeno i osposobljavanje žena. Nabavlja se zaštitna i radna odjeća za žene, te promo materijali. U sklopu projekta omogućit će se higijenske potrepštine za svih 112 krajnjih korisnika.
Nastavak ovog projekta nije razveselio samo žene koje su dobile posao, već i krajnje korisnike koji su u pauzi do početka projekta s nestrpljenjem čekali svoje brižne žene i njihovu pomoć. S toga se nadamo da će i ovaj projekt dobiti nastavak fazu III.
Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost je 1.484.430,00 kuna, a provedba je 18 mjeseci.

Izvor: Općina Kalinovac

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci