13 lis

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE 2“ OPĆINE KALINOVAC

Logo projekta Uz PORU po potporu

Općina Kalinovac, dana 12. listopada 2021. godine, organizirala je Početnu konferenciju projekta Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II pod nazivom „Brižne žene Podravske 2“ u Društvenom domu u Kalinovcu.
Prisutnima se obratio načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota koji je pozdravio sve prisutne i uputio riječi hvale svima koji sudjeluju u pripremi, realizaciji i provedbi ovog projekta.
Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kuterovac i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko- križevačke županije Maja Blažek koji su čestitali Općini Kalinovac i partnerima na trudu u ostvarenju dosadašnjih projekata, te poželjeli uspjeh i obećali daljnju podršku u budućim projektima, kao i drugi uvaženi gosti.
Ugovor o financiranju projekta potpisao je općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota dana 30. lipnja 2021. Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje je ublažilo posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknulo socijalnu uključenost i povezalo razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 16 žena na razdoblje od 12 mjeseci. Zaposlene žene obilaze 112 krajnjih korisnika s područja općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete. Svakodnevno pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnica, održavanju osobne higijene, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženja. Projektom će biti omogućeno i osposobljavanje žena. Nabavlja se zaštitna i radna odjeća za žene, te promo materijali. U sklopu projekta omogućit će se higijenske potrepštine za svih 112 krajnjih korisnika.
Nastavak ovog projekta nije razveselio samo žene koje su dobile posao, već i krajnje korisnike koji su u pauzi do početka projekta s nestrpljenjem čekali svoje brižne žene i njihovu pomoć. S toga se nadamo da će i ovaj projekt dobiti nastavak fazu III.
Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost je 1.484.430,00 kuna, a provedba je 18 mjeseci.

Izvor: Općina Kalinovac

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast