01 lis 2021

ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA PRUŽENA STRUČNA POMOĆ U PRIPREMI 15 PROJEKATA VRIJEDNOSTI 53,7 MILIJUNA KUNA

Logo projekta Uz PORU po potporu

U okviru otvorenog natječaja Programa ruralnog razvoja RH za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, Razvojna agencija PORA KKŽ je intenzivno tijekom proteklih nekoliko mjeseci pružala stručnu pomoć u pripremi projekata za jedinice lokalne samouprave i druga javnopravna tijela koja su bila definirana kao prihvatljivi korisnici za prijavu projekata na navedeni natječaj.

Zaključno s datumom 30. rujna 2021. godine do 12,00 sati, Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi 15 projekata sveukupne vrijednosti 53,7 milijuna kuna. Navedeni projekti odnose se na rekonstrukciju, izgradnju i opremanje vatrogasnih i društvenih domova, kulturnih centara, dječjih vrtića, sportskih građevina i terena i tržnica. Izgradnjom, rekonstrukcijom i opremanjem navedenih objekata povećat će se kvaliteta života stanovništva u ruralnom području te će se u sveukupno 11 jedinica lokalne samouprave osigurati kvalitetna infrastruktura za organizacije civilnog društva, ustanove i stanovništvo općenito, čime se unapređuju uvjeti za daljnji razvoj ruralnih sredina.

Svi navedeni projekti pripremljeni su u suradnji s Općinama Ferdinandovac, Gola, Gornja Rijeka, Hlebine, Kalnik, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Sveti Petar Orehovec i Virje, kao i s ustanovama i drugim javnopravnim tijelima koja djeluju na njihovom području.

Suradnja i stručna pomoć ostvarena je u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ temeljem kojeg Razvojna agencija PORA KKŽ kontinuirano pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata iz ESI fondova javnopravnim tijelima s područja Koprivničko-križevačke županije, a za koji su sredstva osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci