24 ruj 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PROGRAM „OČUVANJE I RAZVOJ TRADICIJSKIH I UMJETNIČKIH OBRTA”

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2021. godinu.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Program se provodi u cilju očuvanja i razvoja deficitarnih djelatnosti tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000 kuna, a najviši 50.000 kuna.

Sredstva za odobrene potpore korisnicima će se isplatiti jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Mikro, mala i srednja poduzeća mogu financirati nabavu strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora. Također, sredstva se mogu koristiti i za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijave se zaprimaju od 27. rujna godine do 9. listopada 2021. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci