02 ruj 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA OSNIVAČA ŠKOLSKIH USTANOVA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU ŠKOLSKOG MEDNOG DANA S HRVATSKIH PČELINJAKA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi objavila je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu.

Predmet ovog Poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml.

Prihvatljivi korisnici su osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druge pravne i fizičke osobe.

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2021. godine, na dan zaštitnika pčela i pčelara – Sv. Ambrozija.

Cilj ovog projekta je promocija meda lokalnih proizvođača koji pakira u Nacionalnu staklenku, povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine svijesti o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2021. godine.

Više informacija kao i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci