30 kol 2021

PROVEDBA MJERA NOVOG NACIONALNOG PROGRAMA POTICANJA PROVEDBE UZGOJNIH PROGRAMA ZA TOPLOKRVNE PASMINE KONJA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2021.-2025.

Objavljen je Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj 2021. – 2025 u 2021., 2022., 2023., 2024. i 2025. godini.

Ovim se Pravilnikom propisuje detaljna provedba mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj 2021. – 2025. 

Mjere koje se provode tijekom odvijanja Programa su:

  1. Mjera Poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa, s dvije podmjere:
  • Potpora testiranju radne sposobnosti grla na sportskim natjecanjima i
  • Potpora organizaciji konjičkih sportskih natjecanja (Nacionalnog kupa, nacionalnog prvenstva i prvenstva za mlade konje u dresurnom, preponskom i daljinskom jahanju, vožnji zaprega, galopskim i kasačkim utrkama)

     2. Mjera Potpora uzgoju Programom predviđenih pasmina konja, s dvije podmjere:

  • Potpora uzgoju rasplodnih kobila i
  • Potpora uzgoju rasplodnih pastuha.

Cilj Programa je nastaviti pozitivne učinke provedbe Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine, kroz unaprjeđenje uzgojno-selekcijskog rada pojedinih pasmina konja navedenih u Programu, održavanje postojećeg trenda porasta broja konja u Republici Hrvatskoj i sprječavanje eventualnih negativnih trendova obzirom na gospodarsko-ekonomske prilike te transparentno financijsko podupiranje organizacije i održavanja konjičkih natjecanja u nekoliko disciplina konjičkog sporta koje se održavaju u Republici Hrvatskoj, sukladno propozicijama natjecanja koje su opisane u aktima Nacionalnih sportskih saveza u domeni konjičkog sporta.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci