09 kol 2021

ŽUPANIJA S DVA PROJEKTA SUDJELUJE U IZBORU ZA NAJBOLJI ŽUPANIJSKI EU PROJEKT

Hrvatska zajednica županija i ove godine u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom zupan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt. Prošle godine županije i njihove razvojne agencije nominirale su 21 projekt, a ove godine ih je čak deset više. Za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru stručni žiri bira svoje favorite i pobjednike u četiri kategorije, a otvorena će biti i posebna platforma na kojoj će i građani moći glasati i izabrati najbolji projekt. Pobjednici će biti proglašeni na Danima regionalnog razvoja i fondova EU koji će se održati krajem rujna u Opatiji.

Projekti se biraju u kategorijama –  Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu. Koprivničko-križevačka županija  je putem prijave PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije nominirala dva projekta kojima je bila i nositelj – u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici: Partnerstvo za sve 2 te u kategoriji Doprinos poduzetništvu: Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

„U prošloj financijskoj omotnici Europske unije napokon smo kao županije uspjeli povući velika sredstva kroz razne fondove i usmjeriti ih u razvoj naših krajeva, što je i primarni cilj Kohezijske politike. Kroz izbor najboljeg EU projekta pruža se prilika da svaka županija istakne projekte koji su značajno utjecali na lokalnu zajednicu i javnosti predstavi konkretne benefite za građane. To ima pozitivan utjecaj na lokalnu, regionalnu i nacionalnu razinu, ali i na povlačenje sredstava iz novog Višegodišnjeg financijskog okvira EU“, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Spomenimo kako se prezentacijom uspješnih projekata EU želi istaknuti doprinos i značaj koje ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Izborom su obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2019. ili 2020. godini te do 31. 1. 2021.

 

 

 

 

 

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci