06 kol 2021

HRVATSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ-OBRTNA SREDSTVA ZA IZVOZNIKE PO KAMATNOJ STOPI 0,8 POSTO NA ROK DO 3 GODINE

Hrvatska banka za obnovu i razvoj je poslovnim subjektima koji ostvaruju najmanje 10 posto prihoda od izvoza omogućila odobrenje kredita za obrtna sredstva na rok otplate do 3 godine uz kamatnu stopu 0,8 posto bez naknade za obradu zahtjeva i rezervaciju sredstava.

U cilju osiguranja snažnije podrške izvoznicima putem povoljnijih uvjeta kreditiranja, prvenstveno tekućeg poslovanja te financiranja podmirenja kratkoročnih obveza, HBOR je uveo nove pogodnosti po programu kreditiranja „Obrtna sredstva“.

Izvoznici, koji su po ovom programu definirani kao poslovni subjekti koji su ostvarili najmanje 10 posto prihoda od izvoza u posljednjoj godini za koju su dostupna financijska izvješća, od sada mogu financirati svoja obrtna sredstva po kamatnoj stopi od 0,8 posto na rok otplate do 3 godine bez naknade za obradu zahtjeva i rezervaciju sredstava. Izravno kreditiranje izvoznika omogućeno je za iznose 10 milijuna kuna ili više, a za niže iznose kredita izvoznici mogu podnijeti zahtjev za kreditiranje po istim uvjetima putem 11 poslovnih banaka.

Za ostale subjekte i dalje su na snazi postojeći uvjeti ovog programa – kreditiranje uz kamatnu stopu od 2 posto godišnje za rok otplate do 1 godine, odnosno 3,5 posto za rok otplate do 6 godina. Krediti se odobravaju putem poslovnih banaka, a zahtjev za kredit u iznosu višem od 37 milijuna kuna može se podnijeti i izravno HBOR-u.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci