03 kol 2021

GRAD KRIŽEVCI OBJAVIO JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE IZGRADNJE SUNČANE ELEKTRANE ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE U KUĆANSTVIMA

Grad Križevci objavio je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima putem kojeg se građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na sredstva donacije do 40%, ali ne više od 20.000,00 kuna po prijavi za troškove izgradnje sunčane elektrane na krovu svoje obiteljske kuće.

Cilj ovog Poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu sa Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Grada Križevaca fizičkim osobama za izgradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, u mrežnom radu na postojeće obiteljske kuće.

Raspoloživa sredstva u okviru ovog Poziva iznose 270.000,00 kuna. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. listopada 2021. godine.

Više informacija dostupno je  OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci