28 lip 2021

JAVNO SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU NACRTA PRIJEDLOGA PROGRAMA RAZVOJA ZELENE INFRASTRUKTURE U URBANIM PODRUČJIMA ZA RAZDOBLJE 2021. DO 2030. GODINE

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću Nacrta prijedloga Programa razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima za razdoblje 2021. do 2030. godine (u daljnjem tekstu: Programa razvoja ZI).

Program razvoja ZI donosi se na temelju članka 47.c stavka 1. Zakona o gradnji (NN br. 153/13., 20/17., 39/19. i 125/19.), a usvaja ga Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva.

Program razvoja ZI donosi se u svrhu uspostave održivih, otpornih, sigurnih i za život ugodnih i uređenih gradova i općina u Republici Hrvatskoj kroz povećanje energetske učinkovitosti zgrada i građevinskih područja, razvoj zelene infrastrukture u zgradarstvu te urbanu preobrazbu i urbanu sanaciju.

Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi najkasnije do 24. srpnja 2021. godine, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uređenja će razmotriti i obraditi pristigle komentare te po završetku savjetovanja, a najkasnije do 30. rujna 2021. godine objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci