25 lip 2021

ZAPOČELE KONZULTACIJE S JAVNOŠĆU O STRATEŠKOM PLANU ZAJEDNIČKE POLJOPRIVREDNE POLITIKE

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju i državni tajnik započeli su s ciklusom konzultacija s predstavnicima sektora i stručnom javnosti na temu Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027. U narednim tjednima javne konzultacije će biti održane u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Prezentacijama o analizi stanja, potrebama i prioritetima za razvoj hrvatske poljoprivrede Ministarstvo poljoprivrede je započelo proces javnog savjetovanja o nacrtu Strateškog plana ZPP-a 2023.-2027., čiji je početak provedbe predviđen početkom 2023. godine. Najveći dio mjera u navedenom periodu financirat će se iz proračuna Europske unije.

Uvjet za korištenje sredstva poljoprivrednih fondova je izrada Strateškog plana koji će obuhvatiti izravna plaćanja, sektorske mjere potpore te mjere potpore ruralnom razvoju, a kojim će se hrvatskim poljoprivrednicima staviti na raspolaganje 3,42 milijarde eura u razdoblju od 2023. do 2037. Do tada je Prijelaznom uredbom za poljoprivredu u 2021. i 2022. za mjere ruralnog razvoja osigurano 1,5 milijardi eura, uz 131 milijun eura za provedbu reformi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci