21 lip 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA MJERU DESTILACIJA VINA U KRIZNIM SLUČAJEVIMA I MJERU POTPORA ZA KRIZNO SKLADIŠTENJE

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za provedbu mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se proizvođaču dodjeli potpora ako vino preda na destilaciju, na razini veleprodajne cijene vina.

Potpore za krizno skladištenje vina za cilj imaju potaknuti proizvođače vina da određene količine vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište, čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.
 
Riječ je o nastavku kriznih mjera pomoći sektoru vinarstva koje su se pokazale efikasnima u prošloj godini, za mjeru Destilacija vina u kriznim slučajevima je iskorišteno 100 % od ukupno raspoloživih sredstava, dok je u mjeri Potpora za krizno skladištenje vina iskorištenje bilo 88 %, a iskorištenje Vinske omotnice za 2020. godinu gotovo 94 %.
 
Rok za podnošenje prijava na mjere traje od 19.6.2021. do 28.6.2021. godine.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

IZMJENA JAVNOG POZIVA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila Izmjenu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za provedbu mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine koji je na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja objavljen 18. lipnja 2021. godine.

Izmjenom se rok za podnošenje prijava produžuje do 30. lipnja 2021. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci