18 lip 2021

JAVNO SAVJETOVANJE O OECD-OVIM SMJERNICAMA ZA MULTINACIONALNA PODUZEĆA

Republika Hrvatska pristupila je OECD-ovim Smjernicama za multinacionalna poduzeća (OECD-ove Smjernice) 2019. godine. OECD-ove Smjernice predstavljaju skup preporuka za odgovorno poslovanje (DOP) koje pokrivaju sva područja poslovne odgovornosti. Preporuke Smjernica navedene su u 11 poglavlja i pokrivaju teme kao što su ljudska prava, radnička prava, okoliš, primanje mita, interese potrošača, kao i pristup informacijama, znanost i tehnologija, konkurencija i oporezivanje.

Posljednje revidiranje OECD-ovih Smjernica bilo je prije deset godina. Iz tog razloga je OECD-ova Radna skupina za odgovorno poslovno ponašanje (WPRBC) pokrenula postupak procjene OECD-ovih Smjernica, njihove provedbe i rada OECD-a na odgovornom poslovnom ponašanju.

S tim u vezi, OECD je pokrenuo javno savjetovanje otvoreno za sve dionike, uključujući poduzeća, industrijska udruženja, organizacije civilnog društva, sindikate, kao i akademsku zajednicu, zainteresirane građane, međunarodne organizacije i vladine stručnjake (uključujući i zemlje koje nisu članice).

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci