15 lip 2021

OKO 5 MILIJUNA EURA OSIGURANO JE ZA PROJEKTE KOJI ĆE DOPRINJETI OSTVARIVANJU MISIJE NOVOG EUROPSKOG BAUHAUSA (NEB)

Unutar financijskog programa OBZOR EUROPA objavljen je Poziv za projektne prijedloge koji će pridonijeti ostvarivanju misije New European Bauhaus (NEB) dobrim primjerima integriranog planiranja transformacije gradova i ruralnih cjelina.

Očekivani rok za dostavu prijedloga bit će rujan ili listopad. Uz ovu potporu mogu se tražiti i druge potpore za razvoj tehničkih i ljudskih resursa koji se planiraju unutar paketa potpore za ovu godinu. Među njima se očekuje i prvi poziv unutar stupa dva programa OBZOR-a kojim se posebno adresira kulturna dimenzija NEB-a, odnosno uloga kulturne baštine te kulturnih i kreativnih dionika.

Stup 2 EU programa Obzor Europa (cluster 2) pod nazivom  „Kultura, kreativnost i inovativna društva“ usredotočen je na izazove povezane s demokratskim upravljanjem, kulturnom baštinom i kreativnom ekonomijom, kao i na društvene i ekonomske transformacije. Cilj ovog informativnog dana je informirati podnositelje zahtjeva o temama koje su uključene u stup 2 „Kultura, kreativnost i inovativna društva“. Sudjelovanje će biti otvoreno bez prethodne registracije.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci