07 lip 2021

HRVATSKA POSTALA ČLANICA IZVRŠNOG VIJEĆA SVJETSKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE ZA RAZDOBLJE 2021. – 2025.

Na 66. sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koji se održao u Ateni, Hrvatska je izabrana za članicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije za razdoblje 2021. – 2025.

Na 66. sastanku Komisije za Europu razgovaralo se o važnosti turizma za gospodarski oporavak pri čemu je potrebno stavljati naglasak na održivi razvoj kako bi se osigurao dugoročni uspjeh turizma u svijetu. Razgovaralo se i o trenutnoj situaciji u turističkom sektoru te utjecaju pandemije COVID-19 na budućnost turizma posebice uzimajući u obzir rezultate tijekom prvog tromjesečja 2021. godine.

Prema podacima Svjetske turističke organizacije (UNWTO) dolasci međunarodnih turista smanjili su se za 83% u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Između siječnja i ožujka 2021. destinacije diljem svijeta dočekale su 180 milijuna manje međunarodnih dolazaka u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. Regije Azija i Pacifik nastavili su trpjeti najniže razine aktivnosti s padom međunarodnih dolazaka od 94% tijekom tromjesečnog razdoblja. Europa je zabilježila drugi najveći pad s -83%, slijede Afrika (-81%), Bliski Istok (-78%) i Amerika (-71%).

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci