04 lip 2021

OBJAVLJEN 11. NATJEČAJ ZA PROVEDBU TO 4.1.1. „RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJA I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“ – PODIZANJE NOVIH I/ILI RESTRUKTURIRANJE POSTOJEĆIH VIŠEGODIŠNJIH NASADA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 200.000.000,00 HRK.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru voća sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000,00 EUR. Najviša visina javne potpore po projektu iznosi:

  • do 750.000 EUR;
  • do 100.000 EUR za korisnike čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100.000 EUR, korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i korisnike obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 16. srpnja 2021. godine do 30. rujna 2021. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

 

DRUGE IZMJENE DVA NATJEČAJA ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 4.1.1. PODIZANJE NOVIH I/ILI RESTRUKTURIRANJE POSTOJEĆIH VIŠEGODIŠNJIH NASADA I PODIZANJE NOVIH VINOGRADA I/ILI RESTRUKTURIRANJE VINOGRADA STOLNIH KULTIVARA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugu izmjenu Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i drugu izmjenu Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara.

Ovim izmjenama rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu produžuje se do 29. listopada 2021. do 12:00 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

OBAVIJEST ZA KORISNIKE NATJEČAJA TIPA OPERACIJE 4.1.1 – PODIZANJE NOVIH I/ILI RESTRUKTURIRANJE POSTOJEĆIH VIŠEGODIŠNJIH NASADA I PODIZANJE NOVIH VINOGRADA I/ILI RESTRUKTURIRANJE VINOGRADA STOLNIH KULTIVARA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava potencijalne korisnike Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara da tehnološke projekte/elaborate dostave Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva najkasnije do 15. listopada 2021. godine kako bi Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu bili u mogućnosti izdati suglasnosti za tehnološke projekte/elaborate do krajnjeg roka za podnošenje zahtjeva za potporu.

U skladu s uvjetima natječaja, korisnici su u obvezi ishoditi ovjeru Tehnološkog projekta/elaborata izdanu od strane Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Također, podsjeća se potencijalne korisnike da se ulaganje mora provoditi u skladu s analizom tla provedenom za predmetno ulaganje, a da se tehnološki projekti/elaborati moraju odnositi na korisnika, prijavljeno ulaganje i na lokaciju ulaganja koja je predmet zahtjeva za potporu te mora(ju) obuhvaćati sva ulaganja za koja se traži potpora. Tehnološki projekti/elaborati moraju biti izrađeni u skladu s pravilima struke za podizanje višegodišnjih nasada ili vinograda, odnosno iz tehnološkog projekta/elaborata mora biti razvidno da se radi o modernom intenzivnom nasadu odgovarajućeg (suvremenog) sklopa, sorte i podloge. 

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci