02 lip 2021

PREDSTAVLJENA JE PLATFORMA FINNO – ACCESS2FINANCE AND INNOVATION PLATFORM

Predstavljena je FINNO – Access2Finance and Innovation platform – platforma koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi.

Platforma je razvijena u okviru Enterprise Europe Network i na inicijativu sedam EEN konzorcija iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije. Cilj joj je daljnje jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji poboljšanjem njihovog pristupa financiranju i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnim tržištima.

Imajući na umu da postoje razne vrste financijske i inovacijske potpore koju MSP-ima pružaju različiti EU programi i institucije, FINNO nudi informacije o svim relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja i inovacija koje bi mogle odgovarati određenom poslovanju. Osim informativnog karaktera, platforma okuplja MSP-e i financijske institucije uključene u određene EU programe, ali također povezuje i međunarodne dionike inovacija koji bi mogli pomoći MSP-ima u jugoistočnoj Europi da dalje razvijaju svoje poslovanje i savjetodavnim uslugama koje pružaju međunarodne financijske institucije uključene u ovaj program.

Platforma je dostupna OVDJE, a uskoro će biti dopunjena sa svim aktualnim informacijama.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci