27 svi 2021

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „USPOSTAVA INFRASTRUKTURE ZA PRUŽANJE SOCIJALNIH USLUGA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB ĐURĐEVAC“

Jučer je u prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac održana početna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“. Svrha ovog projekta, vrijednog više od 6,6 milijuna kuna, je unapređenje socijalne infrastrukture Centra za socijalnu skrb Đurđevac u smislu gradnje i opremanja sa svrhom podrške procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije. Provedbom predviđenih projektnih aktivnosti će se izgraditi novi objekt ukupne površine 170 četvornih metara na dvije etaže. Na prvoj etaži bit će smješten poludnevni boravak, dok će se na drugoj etaži provoditi preventivne aktivnosti i programi s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, a osim izgradnje novog objekta, tijekom projekta će se nabaviti i vozilo. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, odnosno od 14. kolovoza 2020. godine do 14. veljače 2023. godine.

Konferenciji su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Mladen Fajdetić, kao i predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

Na samom početku konferencije ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić predstavio je projekt i projektne aktivnosti, ali i naglasio kako će se uspješnom provedbom omogućiti socijalne usluge koje manjkaju na području Grada Đurđevca i okolnih općina, te da će se poboljšati prevencija izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije. Također je zahvalio projektnim partnerima, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Đurđevcu i Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje na suradnji tijekom pripreme i provedbe projekta. Zahvalio je i PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije koja je pružala stručnu pomoć tijekom pripreme projekta, a nastavit će je pružati i tijekom provedbe.

Župan Darko Koren je u svom obraćanju rekao kako je Koprivničko-križevačkoj županiji drago što je dio ovakvog projekta, budući da se radi o izuzetno važnom projektu koji nosi dodatnu vrijednost zajednici, a posebno u području socijalnih politika koje su vrlo bitne za cjelokupni razvoj društva. Naglasio je da će Koprivničko-križevačka županija i dalje biti potpora i osnaživati i one slabije karike u društvu.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Mladen Fajdetić koji je rekao da će se provedbom projekta potaknuti proces deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, i da će se Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje ovim projektom omogućiti lakše pružanje njihovih usluga korisnicima s područja grada Đurđevca i okolnih općina.

Ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo provedbom projekta istaknuvši važnost socijalne infrastrukture, te je rekla kako je Razvojna agencija PORA KKŽ pružila stručnu pomoć kod pripreme projekta, a nastavit će je pružati i tijekom cjelokupne provedbe. Pozvala je i sva javnopravna tijela s područja Koprivničko-križevačke županije da se obrate u Razvojnu agenciju PORU KKŽ za pomoć kod pripreme i provedbe svojih projekata.

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci