21 svi 2021

JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA USPOSTAVLJANJE, POVEĆANJE, UNAPREĐENJE I PROŠIRENJE KAPACITETA RECIKLIRANJA NA PODRUČJU RH

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za uspostavljanje, povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja na području RH.

Ovim Javnim pozivom prikupljaju se podaci o potrebama, mogućnostima i prilikama zainteresiranih gospodarskih subjekata za uspostavljenjem, povećanjem, unapređenjem i proširenjem kapaciteta recikliranja posebnih kategorija otpada i ostalih vrsta otpada radi povećanja gospodarske aktivnosti unutar Republike Hrvatske i ostvarenja ciljeva sukladno obavezama propisanima Zakonom i Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. – 2022. godine.

Prihvatljivi prijavitelji su gospodarski subjekti koji:

  • imaju sjedište na području Republike Hrvatske i
  • imaju sklopljen ugovor o obradi posebne kategorije otpada koja je u sustavu kojim upravlja Fond ili
  • imaju ishođeno ovlaštenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za obavljanje obrade posebne kategorije otpada ili
  • imaju dozvolu za gospodarenje otpadom za obradu posebne kategorije otpada ili
  • iskažu interes za uspostavu kapaciteta recikliranja posebnih kategorija otpada i ostalih vrsta otpada, a da u trenutku objave Javnog poziva nemaju sklopljen ugovor s Fondom, ishođeno ovlaštenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ili dozvolu za gospodarenje otpadom.

Rok za dostavu iskaza interesa na Javni poziv je do 20. lipnja 2021. godine do 16,00 sati.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci