30 tra 2021

OBJAVLJEN POZIV ZA JAČANJE STEM VJEŠTINA U OSNOVNIM ŠKOLAMA I RAZVOJ REGIONALNIH ZNANSTVENIH CENTARA ZA OSNOVNOŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE U STEM PODRUČJU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području.

U okviru ovog Poziva financirat će se projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika.

Uz aktivnosti u području STEM-a, prijavitelj može sinergijski provoditi aktivnosti u sljedećim tematskim područjima: upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje i aktivno građanstvo.

Poziv se provodi kroz dvije komponente:

  1. Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom
  2. Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području

Ukupna vrijednost poziva iznosi 22.270.362 eura.

Iznos potpore po projektu u okviru Komponente A iznosi 200.000,00 – 1.000.000,00 EUR, a u okviru Komponente B 1.000.000,00 – 3.000.000,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji su osnovne škole osnovane u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, pravne osobe koje su osnivači ili vlasnici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri su bilo koji javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Islandu, Kneževini Lihtenštajnu, Kraljevini Norveškoj ili Republici Hrvatskoj.

Poseban naglasak poziva je na financiranju manje razvijenih regija u Hrvatskoj i poticanju aktivnog uključivanja učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, a projektni prijedlozi koji uključuju navedeno ostvarit će dodatne bodove u procjeni kvalitete.

Natječaj je otvoren za:

  • Komponentu A – od 29. travnja 2021. do 28. srpnja 2021.
  • Komponentu B – od 29. travnja 2021. do 27. kolovoza 2021.

Trajanje projekata: 12 – 21 mjeseci

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci