27 tra 2021

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „USPOSTAVA PODRUŽNICE OBITELJSKOG CENTRA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KOPRIVNICA KAO PODRŠKA PROCESU DEINSTITUCIONALIZACIJE“ VRIJEDNOG 5,5 MILIJUNA KUNA

Dana 27. travnja 2021. godine održana je Početna konferencija projekta „Uspostava Podružnice Obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Sveukupna vrijednost projekta je 5.484.791,54 kn, a projektne aktivnosti se provode od 1. studenoga 2020. godine do 1. studenoga 2022. godine.

Svrha projekta je unaprjeđenje socijalne infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji u smislu rekonstrukcije i opremanja sa ciljem provođenja procesa prevencije institucionalizacije te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije i spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika. Središnja aktivnost projekta je rekonstrukcija i opremanje zgrade u kojoj će se pružati usluge iz djelokruga Obiteljskog centra ciljanim skupinama.

Na početku konferencije sve prisutne pozdravio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, koji je izrazio zadovoljstvo provedbom projekta te sinergijom svih uključenih dionika kako u fazi pripreme tako i u fazi provedbe projekta. Ravnatelj je naglasio da projekta ne bi bilo bez podrške Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice te Razvojne agencije PORE KKŽ, kao ni dva preostala Centra za socijalnu skrb koji djeluju na području Koprivničko-križevačke županije, Centra za socijalnu skrb Križevci i Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž kao i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić također su izrazili zadovoljstvo uspješnom suradnjom svih relevantnih dionika, a u radnom dijelu konferencije je sam projekt i projektne aktivnosti predstavila Predstojnica Podružnice Obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica Silvija Čavić.

Projektni partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija te Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Križevci, dok stručnu pomoć u provedbi projekta pruža Razvojna agencija PORA KKŽ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora koja je stručnu pomoć pružala i kod same pripreme projekta.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci