23 tra 2021

NAJAVA OTVORENOG POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA EGP FINANCIJSKI MEHANIZAM 2014. – 2021. “UNAPRJEĐENJE VJEŠTINA I KOMPETENCIJA UČITELJA I DRUGIH ODGOJNO-OBRAZOVNIH RADNIKA U OSNOVNOŠKOLSKOM SUSTAVU ODGOJA I OBRAZOVANJA“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije objavilo je najavu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga “Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja”.

Ukupna vrijednost poziva iznosi 1.264.706,00 EUR, a iznos potpore po projektu iznosi od 50.000,00 do 200.00,00 EUR.

U okviru ovog Poziva financirat će se jačanje podrške jednakim mogućnostima za obrazovanje osnovnoškolske djece i stjecanja kompetencija za lakše zapošljavanje u budućnosti, a projektni prijedlozi moraju biti usmjereni na jedno od sljedećih tematskih područja:

  • STEM u odgoju i obrazovanju
  • informacijske i komunikacijske tehnologije u odgoju i obrazovanju
  • poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje
  • aktivno građanstvo

Opći cilj Poziva je pružiti podršku učiteljima i drugim odgojno-obrazovnim radnicima u sustavu osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u svrhu dugoročnog razvoja vještina koje odgovaraju potrebama tržišta rada te pružiti učenicima jednake mogućnosti za osnovnoškolsko obrazovanje i stjecanje kompetencija kako bi postali aktivni i odgovorni građani i u konačnici uspješno integrirani na tržište rada.

Specifični ciljevi Poziva:

  • Poticanje i promicanje razvoja i usavršavanja vještina i kompetencija podučavanja u STEM području, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (IKT), poduzetništvu i aktivnom građanstvu.
  • Jačanje institucionalne suradnje u razmjeni znanja i dobrih praksi te unaprjeđenje kapaciteta institucija u prilagodbi izazovima današnjeg i budućeg obrazovanja.

Poseban naglasak Poziva bit će na financiranju manje razvijenih regija u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi prijavitelji su bilo koji javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri su bilo koji javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu ili Republici Hrvatskoj.

Projektno partnerstvo nije obvezno, ali se učinkovitim uključivanjem partnera u projekt mogu ostvariti dodatni bodovi u ocjeni kvalitete projektnog prijedloga.

Ciljane skupine:

  • odgojno-obrazovni radnici u ustanovama za osnovnoškolsko obrazovanje
  • stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika
  • djelatnici ustanova koje se bave obrazovanjem (na svim razinama obrazovanja).

 Prihvatljive aktivnosti:

  1. Razvoj i provedba neformalnih i formalnih obrazovnih aktivnosti i programa za učitelje i druge odgojno-obrazovne radnike u područjima STEM, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo
  2. Razvoj modela učenja, praktičnog rada u nastavi i drugih strategija podučavanja te provođenje istraživanja za poboljšanje kvalitete osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u područjima STEM, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo
  3. Suradnja u jačanju kapaciteta i zajedničkom uključivanju u implementaciji programa u područjima STEM, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo
  4. Aktivnosti upravljanja projektom i administracije
  5. Aktivnosti informiranja i komunikacije

Trajanje projekta: od 12 do 18 mjeseci.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci