19 tra 2021

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA – AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 16. travnja 2021. godine jedanaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120.000.000,00 kuna, a visina javne potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja 2021. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

 

OBAVIJEST POTENCIJALNIM KORISNICIMA TIPA OPERACIJE 5.2.1. “OBNOVA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA”

Potencijalni korisnici za potrebe podnošenja zahtjeva za potporu moraju ishoditi verifikacijski zapisnik izdan od Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Savjetodavna služba).

Prije prijave za verifikaciju štete korisnik je dužan službenicima Uprave za stručnu podršku dostaviti kopiju zapisnika o procjeni šteta na poljoprivrednom gospodarstvu izdan od strane nadležnog Povjerenstva u JLS.

Nakon prijave za verifikaciju službenici Uprave za stručnu podršku obići će korisnike te im izdati Zapisnik o verifikaciji štete.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

OBJAVLJENE PRVE IZMJENE XI. NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 5.2.1. “OBNOVA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila 28. travnja 2021. godine prve izmjene XI. Natječaja za provedbu mjere 5 „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti“ podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ – za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Mijenja se rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu, koji je od 12:00 sati 30. travnja do 12:00 sati 30. lipnja 2021. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

 

OBJAVLJENE DRUGE IZMJENE XI. NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 5.2.1. “OBNOVA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je druge izmjene XI. Natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za provedbu mjere 5 „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti“ podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima “ – za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ .

Ovom izmjenom produžen je rok za podnošenje Zahtjeva za potporu do 9. srpnja 2021. godine do 12 sati.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci