16 tra 2021

OBJAVLJEN NATJEČAJ „EUROPSKA NAGRADA ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2021“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2021).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.
 
Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.
 
Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za „EEPA 2021“ nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije, podupiranje internacionalizacije poslovanja, podupiranje održive tranzicije te odgovorno i uključivo poduzetništvo.
 
Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine, ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.
 
Prijave je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, u Obrascu za prijavu, elektroničkim putem, u word i pdf formatu na sljedeću adresu: [email protected].
 
Zadnji rok za dostavu prijava je 31. svibnja 2021. godine.
 
Natjecanje za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva odvija se u dvije faze. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata prema propisanim EU kriterijima odabire dva projekta iz dvije različite kategorije i prijavljuje ih na EU razinu.

Potom Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji vrši odabir na EU razini.

Više o navedenom dostupno je OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci