14 tra 2021

EUROPSKA KOMISIJA OTVORILA POZIVE EUROPSKOG VIJEĆA ZA INOVACIJE (EIC)

Nakon pokretanja Europskog vijeća za inovacije (EIC) i najave prvih mogućnosti financiranja, Europska Komisija je otvorila prve pozive u okviru Akceleratora EIC-a.

Financijska sredstva namijenjena su rastu novoosnovanih poduzeća te malih i srednjih poduzeća koja imaju značajan potencijal.

Iako je više od polovine sredstava namijenjeno za revolucionarne inovacije u bilo kojem području, sredstva su namijenjena i za inovacije kojima se podupire europski zeleni plan te digitalne i zdravstvene tehnologije.

Akcelerator EIC-a katalizator je za privlačenje ulagača potrebnih za povećanje opsega inovacija. Jedinstvenim modelom financiranja novoosnovanim poduzećima i MSP-ovima nude se bespovratna sredstva u iznosu do 2,5 milijuna eura, u kombinaciji s vlasničkim ulaganjima u okviru fonda EIC-a.

Osim financijske potpore, svi projekti imaju pristup nizu usluga ubrzanja poslovanja koje omogućuju primjenu stručnog znanja u području poslovanja, ulaganja i ekosustava.

Europska Komisija otvorila je i program Tragač EIC-a.

Interdisciplinarni timovi istraživača mogu se prijaviti za bespovratna sredstva za istraživanje i inovacije koja će im pomoći u ostvarivanju revolucionarnih ideja s pozitivnim učinkom na naše gospodarstvo i društvo.

Bespovratna sredstva bit će usmjerena na revolucionarne tehnologije kojima će se odgovoriti na globalne izazove i poboljšati naše živote.

Više informacija o Pozivu Akcelerator dostupno je OVDJE.

Više informacija o Programu Tragač dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci