25 velj 2021

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROJEKTA “POMOĆ JE MOĆ”

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 25. veljače 2021. godine u dvorani Osnovne škole Legrad u Općini Legrad održan je sastanak projektnih partnera u okviru projekta „Pomoć je moć“  koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U ime Prijavitelja projekta sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. U ime svih projektnih partnera prisutnima se obratio načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović. Podršku projektu  dala je ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić koja je istaknula kako se trenutno provodi sveukupno 8 projekata iz I i II faze programa ZAŽELI, sveukupne vrijednosti 21.795.953,06 kn. U okviru navedenih 8 projekata, zaposleno je sveukupno 196 žena koje se brinu o 1.150 korisnika starijih i nemoćnih osoba. Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi za 4 projekta sveukupne vrijednosti 12.209.416,77 kn, u okviru kojih je zaposlena 91 žena koja skrbi o 520 korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba.

Projektom „Pomoć je moć“ zaposlit će se 15 žena pripadnica ciljane skupine koje će brinuti o 90 starijih i nemoćnih korisnika podrške i pomoći. Ukupna vrijednost projekta je 1.392.977 kuna. Projekt traje 18 mjeseci, od čega 12 mjeseci žene pripadnice ciljane skupine rade, a 6 mjeseci su pohađale programe obrazovanja.

Kroz Projekt je nabavljeno 15 bicikala za žene pripadnice ciljane skupine kako bi lakše obavljale projektne aktivnosti, a koji su im danas podijeljeni.

Svih 15 žena uspješno je završilo odabrane programe obrazovanja što je potvrdio i Predsjednik upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać te skupa sa ravnateljicom Obrtničkog učilišta Pouka Jasminom Sinovec podijelio polaznicama uvjerenja.

Na kraju sastanka prisutnima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić sa čestitkama na još jednom uspješnom projektu u okviru Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI koji se provodi na području Koprivničko-križevačke županije.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao potpora Općini Legrad tijekom cjelokupne provedbe projekta.

 

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci