24 velj 2021

OBJAVLJENA LISTA SUFINANCIRANIH PROJEKATA PREMA PROGRAMU PODRŠKE REGIONALNOM RAZVOJU ZA 2021. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je listu sufinanciranih projekata u 2021. godini prema Programu podrške regionalnom razvoju. Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2021. godini objavljen je 15. prosinca 2020. godine, a trajao je do 15. siječnja 2021. godine.

Cilj Programa podrške regionalnom razvoju je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak predmetnih područja što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Prihvatljive su bile sve aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu ili adaptaciju građevina društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture u vlasništvu prihvatljivih podnositelja i čija će provedba pridonijeti povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave razvrstane u V. skupinu i jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko se ulaganje odnosi na područje JLS-a u V.-oj skupini razvijenosti.

Za područje Koprivničko-križevačke županije odobreni su sljedeći projekti:

tablica rezultata program podrške regionalnom razvoju

Više informacija o Programu podrške regionalnom razvoju kao i listu sufinanciranih projekata u 2021. godini možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci