17 velj 2021

SERIJA WEBINARA O NOVOJ INICIJATIVI EUROPSKE KOMISIJE – NEW EUROPEAN BAUHAUS

New European Bauhaus je nova interdisciplinarna inicijativa Europske komisije koja europski Zeleni plan povezuje s našim životnim prostorima. Radi se o inicijativi zaštite okoliša, gospodarstva i kulture, čiji je cilj kombinirati dizajn, održivost, pristupačnost, pristupačnost i ulaganja kako bi pomogao u postizanju europskog Zelenog plana.

Europska komisija poziva sve zainteresirane da se uključe u trenutnu fazu dizajniranja, oblikovanja koncepta, istraživanjem ideja, identificiranjem potreba i izazova te povezivanjem zainteresiranih strana.

New European Bauhaus je:
•    platforma za eksperimentiranje i povezivanje, potičući suradnju dionicima koji žele osmisliti naš budući način zajedničkog života.
•    most između svijeta znanosti i tehnologije i svijeta umjetnosti i kulture.
•    poziv za promjenu perspektive i gledanje na naše zelene i digitalne izazove kao mogućnosti za preobrazbu naših života na bolje.
•    svjež pristup zajedničkom pronalaženju inovativnih rješenja za složene društvene probleme.

Novi europski Bauhaus će:
•    okupiti građane, stručnjake, tvrtke i institucije, obilizirati dizajnere, arhitekte, inženjere, znanstvenike, studente i kreativne umove u različitim disciplinama kako bi osmislili održivi život u Europi i šire i
•    pružiti financijsku potporu inovativnim idejama i proizvodima putem ad-hoc poziva za dostavu prijedloga projekata i kroz koordinirane programe uključene u Višegodišnji financijski okvir.

Upoznavanje s New European Bauhaus-om moguće je kroz niz webinara organiziranih od strane Europske komisije, u razmaku od 15. do 26. veljače 2021. godine. Popis webinara dostupan je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci