16 velj 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV SREDNJIM STRUKOVNIM I UMJETNIČKIM ŠKOLAMA ZA PROMOCIJU I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM TE JAVNI NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA STRUKOVNIH UDRUGA U TURIZMU I/ILI UGOSTITELJSTVU

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam te Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu.

Ukupno 800 tisuća kuna namijenjeno je za širok spektar projekata na temu eko turistička destinacija, turizam s elementima volonturizma (turist-volonter), turistički proizvod koji pruža lokalno iskustvo, primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacije.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad npr. Zagreb, županija ili Republika Hrvatska. Maksimalni iznos zatraženih sredstava je 25 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 50 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dvije ili više škola.

Prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će projekti koji uključuju suradnju s gospodarskim subjektima, institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora te projekti koje prijavljuju najmanje dvije škole partneri iz različitih obrazovnih sektora.

Ukupno 2,5 milijuna kuna bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu primjenom inovativnih rješenja u cilju održivog razvoja.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva, a partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Iznos zatraženih sredstava može biti od 40 tisuća kuna do 200 tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta te prijaviti najviše jedan projekt.

Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji, koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koji kandidiraju projekte s naglaskom na održivi razvoj turizma primjenom inovativnih rješenja i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta.

Javni poziv kao i javni natječaj otvoren je do 15. ožujka 2021. godine.

Više informacija o provedbi kao i načinu prijave dostupno je OVDJE. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci