22 sij 2021

ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNOG TIMA I PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „USPOSTAVA PODRUŽNICE OBITELJSKOG CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KOPRIVNICA KAO PODRŠKA PROCESU DEINSTITUCIONALIZACIJE“

Logo projekta Uz PORU po potporu

U prostorijama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 21. siječnja 2021. godine održan je prvi sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt vrijednosti 5.484.791,54 kuna potpisan je 30. prosinca 2020. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici nositelja projekta Centra za socijalnu skrb Koprivnica, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, partnera u projektu te predstavnice PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koje su imale važnu ulogu u pripremi projektne prijave, a pružat će stručnu pomoć i u provedbi projekta.

Na sastanku se detaljnije analiziralo jedanaest projektnih aktivnosti, a nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici njihove realizacije pri čemu je naglasak stavljen na pripremu plana nabave i provođenje postupaka nabave. Dogovoren je i okvirni termin održavanja početne konferencije projekta.

Danijel Rušak, v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, nazočne je upoznao da je 8. siječnja 2021. s Gradom Koprivnica i tvrtkom Kampus d.o.o. zaključen ugovor o zakupu zgrade u sklopu bivše vojarne. Projektom je, između ostalog, predviđena rekonstrukcija 16 infrastrukturnih jedinica unutar te zgrade, a u kojoj bi u budućnosti bilo sjedište Podružnice obiteljskog centra. U sklopu rekonstrukcije i opremanja, što je također jedna od projektnih aktivnosti, predviđeno je između ostalog i opremanje prostorije-dvorane za grupni rad s korisničkim skupinama, sobe/kutka za dojenje, sobe za susrete i druženja roditelja i djece te sobe za nadzor tih susreta i druženja. U sklopu projekta predviđena je i nabava triju vozila s obzirom na terenski rad i činjenicu da bi Podružnica trebala pokrivati područje cijele županije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci