04 pro 2020

POKREĆE SE POSTUPAK JAVNE NABAVE ZA IZGRADNJU CENTRA KOMPETENTNOSTI U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

U prostorijama Županijske uprave ovog tjedna je održan radni sastanak članova Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, predstavnika PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i partnera na projektu na temu  pokretanja postupka javne nabave za izgradnju županijskog Centra kompetentnosti. Konkretno riječ je o aktivnostima u projektu „Rekonstrukcija i dogradnja Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ kojima se, uz pripremu projektno tehničke dokumentacije i nabavu potrebne specijalizirane opreme, provodi postupak javne nabave za infrastrukturne radove na objektima Obrtničke škole Koprivnica i partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Građevinski radovi za Obrtničku školu Koprivnica planirani su u vrijednosti 19,97 milijuna kuna pri čemu sredstva dobivena iz europskih fondova iznose 16,5 milijuna kuna, a Županija je dodatno osigurala i 3,47 milijuna kuna vlastitih sredstava. Što se tiče Strukovne škole u Đurđevcu, radovi su planirani na iznos od 8,05 milijuna kuna u kojem je udio europskih sredstava  6,13 milijuna kuna, a Županija je dodatno osigurala 1,92 milijuna kuna.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec uvodno je prisutne izvijestio o dosad provedenim aktivnostima prve faze projekta nakon čega su članovi usuglasili stavove te dogovorili detalje postupka javne nabave.

Kako je naglašeno na sastanku, u planu je smanjiti rokove adaptacije i izgradnje i to na šest mjeseci za Strukovnu školu Đurđevac, odnosno osam mjeseci za Obrtničku školu Koprivnica, a ukoliko to aktualne okolnosti dozvole, radovi bi trebali započeti te biti dovršeni tijekom iduće godine. Što se izvođenja nastave u tom periodu tiče, ona neće biti prekidana već će se definirati model i zamjenski prostori u kojima će se odvijati. Na sastanku su dogovorene i aktivnosti po pitanju pripreme tehničke specifikacije specijalizirane opreme kako bi se mogla pripremiti potrebna dokumentacija za provođenje javne nabave.

Ovim vrijednim projektom u kojem Županija sudjeluje kao partner će se, uz rekonstrukciju i  dogradnju objekata, specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škole Đurđevac dodatno opremiti što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage.

Ukupna vrijednost projekta je 30.021.538 kuna  pri čemu je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije projektu dodijelilo 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava kroz sufinanciranje uspostave infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podršku procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja na području Republike Hrvatske.

Voditelj projekta Masnec na kraju je sastanka podsjetio kako je Centar kompetentnosti iznimno važan projekt za razvoj srednjoškolskog obrazovanja u našoj županiji u kojem će se uz građevinska ulaganja u postojeće objekte, velika sredstva uložiti u opremu te osposobljavanje nastavnika. „Ovo je priprema za provođenje drugačijeg tipa obrazovanja kroz modernizaciju i razvoj novih  kurikuluma  strukovnog obrazovanja što će učenicima i polaznicima programa nakon završetka obrazovanja omogućiti uključivanje u tržište rada i brz pronalazak zaposlenja“, zaključio je Masnec.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci