04 pro 2020

OBJAVLJEN NATJEČAJ U OKVIRU INOVACIJSKOG FONDA ZA MALE PROJEKTE DO 7,5 MILIJUNA EUR

Inovacijski fond otvorio je 01. prosinca 2020. godine prvi poziv za male projekte s ukupnim proračunom od 100 milijuna EUR, za tehnologije za obnovljive izvore energije, energetski intenzivne industrije, skladištenje energije i prikupljanje, korištenje i skladištenje ugljika.

Naglasak poziva je na inovativnim projektima koji su spremni za komercijalnu primjenu.

Potiču se tri aktivnosti:

  • proizvodi koji zamjenjuju one s visokim udjelom ugljika,
  • inovacije neto uklanjanja ugljika i
  • izravno hvatanje zraka.

Ključni elementi prvog poziva za male projekte:

Poziv za male projekte financirat će inovativne projekte u čistoj energiji i industriji za potporu uvođenju ključnih tehnologija potrebnih za postizanje klimatske neutralnosti i doprinos zelenom oporavku Europe.

Prihvatljivi su projekti s kapitalnim ulaganjem između 2,5 i 7,5 milijuna eura s fokusom na inovativne, ali zrele tehnologije koje su spremne za dosezanje tržišta. Intenzitet potpore iznosi do 60% sredstava ulaganja.

Poziv je otvoren do 10. ožujka 2021. godine.

Webinar na kojem će se predstaviti ključne značajke poziva i prijava korak po korak održat će se 9. prosinca 2020. godine u 10,00 sati, a možete ga pratiti putem slijedeće poveznice: https://webcast.ec.europa.eu/innovation-fund-webinar.

Više informacija o pozivu možete pronaći na slijedećem linku: https://ec.europa.eu/clima/policies/innovation-fund_en#tab-0-2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci