23 stu 2020

JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU POTICANJA OBRAZOVANJA KADROVA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U 2020. GODINI „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2020. godini „Stipendije“.

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj Javnog poziva je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, u konačnici ukupne kvalitete hrvatskog turizma poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi ili turističkoj agenciji;
  • županijske obrtničke komore.

Krajnji korisnici (stipendisti) su učenici i studenti koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Za ostala zanimanja, usko povezana uz turizam, potrebna je prethodna suglasnost Ministarstva.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno.

Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Javni poziv otvoren je do 14. prosinca 2020. godine.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci