10 stu 2020

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PARTNERSTVO ZA SVE 2“

Logo projekta Partnerstvo za sve 2

Završnom konferencijom održanom dana 09. studenoga 2020. godine obilježen je kraj provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“. Uslijed trenutne epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 pandemijom završna konferencija održana je u virtualnom okruženju i okupila je župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, zamjenika župana i predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Ratimira Ljubića, ravnateljicu PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melitu Birčić sa suradnicima, predstojnicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesnu Kuterovac, predstavnicu HGK Županijske komore Koprivnica Renatu Lohajner, predstavnicu HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Jasminu Sinovec te Vesnu Vrhovec, predstavnicu Entera Koprivnica d.o.o.

Na početku konferencije prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te naglasio važnost projekata u kojima sudjeluju nezaposlene osobe: „Zadovoljni smo ovim projektom, njegovim ciljevima i rezultatima i uvjereni smo da je to jedan od alata kojim se suprotstavljamo jednom od najvećih problema hrvatskog društva, a to je nezaposlenost, posebice nezaposlenost onih društvenih kategorija i skupina koje spadaju u red teže zapošljivih“. Župan je također pohvalio ostvarene rezultate projekta te zahvalio svim partnerima i sudionicima na doprinosu njegovoj uspješnoj provedbi.

Zamjenik župana i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ratimir Ljubić istaknuo je kako je projekt „Partnerstvo za sve 2“ nastavak dugogodišnje uspješne suradnje članova LPZ-a KKŽ čija je uloga osigurati sudjelovanje javnog, gospodarskog i civilnog sektora u procesu planiranja i provedbe politike razvoja ljudskih potencijala. Poseban naglasak stavio je na osiguravanje pristupa konferencijskoj dvorani u prostorijama Tehničkog tajništva LPZ-a KKŽ osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti te zahvalio novim članovima LPZ-a KKŽ na pristupanju i aktivnom sudjelovanju. „Nadamo se da ćemo i u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027. godina prijavljivati i provoditi slične projekte kroz koje ćemo jačati ulogu LPZ-a na razini županije i ono najbitnije, unaprijediti županijsko tržište rada“ poručio je zamjenik župana i predsjednik LPZ-a KKŽ.

Prisutnima se obratila i ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ i zamjenica predsjednika LPZ-a KKŽ Melita Birčić te naglasila da smo ovim projektom potvrdili kako smo županija koja njeguje dobru suradnju među institucijama što je jedan od razloga uspješnog privođenja projektnih aktivnosti kraju unatoč brojnim izazovima tijekom provedbe. Na kraju obraćanja ravnateljica je istaknula: „Projektom je organizirano niz edukacija, radionica, konferencija, boot campova, mentoriranja na kojima je sudjelovalo gotovo 130 nezaposlenih osoba, a dodana vrijednost projekta svakako je poticanje poduzetnika početnika kroz dodjelu 13 potpora za samozapošljavanje. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike prepoznalo je važnost LPZ-ova te je najavilo poticanje njihova rada i djelovanja kao i jačanje njihove uloge“.

Nakon prezentacije projektnih aktivnosti i ostvarenih rezultata koju je održala voditeljica projekta Mateja Lončar, svoje zadovoljstvo sudjelovanjem  u projektu istaknuli su i predstavnici projektnih partnera. Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac napomenula je kako možemo biti ponosni što smo u proteklih 30 mjeseci uspjeli realizirati sve projektne aktivnosti te je kao veliku vrijednost projekta istaknula realizaciju inovativnih aktivnosti od kojih je jedna osnivanje Kluba za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije kroz čije je djelovanje prošlo 20-ak nezaposlenih osoba. Projektom je zaposlen Tomislav Biškup kao voditelj Kluba za zapošljavanje KKŽ i ekspert za organizaciju i provedbu radionica.

Predstavnice projektnih partnera HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Entera Koprivnica d.o.o. također su istaknule zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te izrazile želju za zajedničkim budućim projektima.

Projekt „Partnerstvo za sve 2“ ukupne vrijednosti 1.999.427,02 kuna Razvojna agencija PORA KKŽ provodi u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ Područnim uredom Križevci, HGK Županijskom komorom Koprivnica, HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije te Enterom Koprivnica d.o.o. Projekt je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina uz stopu sufinanciranja od 99,08%.

Logo i lenta Europskog socijalnog fonda

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci