31 srp 2020

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA POSTAVLJANJE DVOSTRUKIH OGRADA U UZGOJIMA SVINJA ZA 2020. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2020. godinu.

U okviru natječaja je na raspolaganju 1,9 milijuna kuna, a otvoren je do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada 2020. godine.

Pravo podnošenja prijave za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju pravne i fizičke osobe koje drže svinje na otvorenom, koje su registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja te zadovoljavaju uvjete Javnog poziva.

Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje do najviše 80% od traženog iznosa, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti je dvadeset tisuća kuna.

Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti, kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama.

Obrasci za prijavu na Javni poziv dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci