24 srp 2020

OBJAVLJEN POZIV ZA DODJELU DRŽAVNIH POTPORA PODUZETNICIMA IZ SEKTORA PROMETA

Slijedom posljedica krize prouzrokovane koronavirusom koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektor prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture  objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i s njima povezanim djelatnostima radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na njihovo poslovanje. Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske.

Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 600.000.000 kuna.

Posrednička tijela HAMAG BICRO i HBOR provoditi će dodjelu potpora u obliku jamstava za nove zajmove iz odjeljka „3.1. Ograničeni iznosi potpore“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 200.000.000 kuna, i iz odjeljka „3.2. Potpora u obliku jamstava za zajmove“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 400.000.000 kuna.

Detaljnije informacije o samom programu dodjele, kao i sve uvjete za prijavu, zainteresirani poduzetnici mogu pronaći na web stranici Ministarstva.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci