21 srp 2020

PROJEKTNI TIM NASTAVLJA AKTIVNOSTI PRVE FAZE PROJEKTA ŽUPANIJSKOG CENTRA KOMPETENTNOSTI

U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak Projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji kojem je prisustvovao i župan Darko Koren. Voditelj Projektnog tima Darko Masnec uvodno je izvijestio o dosad provedenim aktivnostima prve faze projekta koji se uz tehnički dio odnosi i na uspostavu Centra. „Unatoč epidemiji koronavirusa dinamika provedbe projekta se nije promijenila i sve se odvija u skladu s planovima. U kolovozu će se dovršiti izrada projektno tehničke dokumentacije, nakon čega će u rujnu biti ispunjeni preduvjeti za provođenje postupka javne nabave za infrastrukturne radove . Ukoliko će sve biti po planu u studenom će započeti i konkretni radovi na objektima u Koprivnici i Đurđevcu“, napomenuo je Masnec.

Župan je dao podršku Projektnom timu te zahvalio članovima na predanom radu koji je rezultirao iznimno važnim projektom ukupne vrijednosti 61 milijun kuna.

„Centru kompetentnosti dajemo maksimalnu podršku, jer uz projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana, riječ je o kapitalnom projektu u sektoru obrazovanja koji će podići kompetencije učenika i nastavnika na višu razinu te kroz moderne kurikulume transformirati strukovno obrazovanje na području županije u nova zanimanja prilagođena vremenu i trendovima. Uz rekonstrukciju postojećih škola te nabavu opreme, projekt ima i vrlo važnu dodatnu vrijednost u smislu suradnje Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama na području županije sukladno potrebama tržišta rada. Vjerujem kako će se obje faze projekta Centra uspješno realizirati“, istaknuo je župan.

U prvoj fazi projekta, koji će biti financiran s 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekonstruirat će se zgrade Obrtničke škole Koprivnica i partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac te nabaviti specijalizirana oprema.

 Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci