02 srp 2020

ODRŽANA SVEČANA DODJELA UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PROJEKTE IZ 3. POZIVA B LIGHT PROGRAMA

Dana 02. srpnja 2020. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu održana je svečanost dodjele Ugovora o financiranju za najuspješnije projektne prijedloge 3. poziva B Light programa ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura.

Prisutnima se na početku obratio Márton Szűcs ispred Zajedničkog tajništva Interreg V-a Programa suradnje Mađarska – Hrvatska, koji je izrazio zadovoljstvo rezultatima ovog programa. Nakon njega ispred HAMAG BICRO-a  poduzetnike je pozdravio predsjednik Uprave Vjeran Vrbanec i predstavio je ukratko aktualne programe ove institucije. Uslijedio je pozdravni govor ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata koji je poduzetnicima čestitao na uspješnoj prijavi i zaželio im i dalje puno uspjeha u radu.

Nakon toga su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, poduzetnima uručili Ugovore i istovremeno najavili i skorašnju objavu 4. poziva B Light programa.

Programom „B Light“ se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Kao glavni korisnik programa „B Light“, HAMAG-BICRO provodi projekt u suradnji s regionalnim (županijskim) razvojnim agencijama s programskog područja.

Program B Light s hrvatske strane obuhvaća Međimursku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku, Osječko-baranjsku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Požeško-slavonsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. S mađarske strane programom su obuhvaćene Zala županija, Somogy županija i Baranya županija.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci