18 svi 2020

OBJAVLJEN OTVORENI POZIV „UMJETNOST I KULTURA ONLINE“

Ministarstvo kulture objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“. Poziv „Umjetnost i kultura online“ usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Specifični ciljevi Poziva su:

  • razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju pripadnika ciljanih skupina i
  • poboljšanje pristupa pripadnika ciljanih skupina kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Ciljane skupine Poziva su:

  • djeca i mladi do 25 godina i
  • osobe starije od 54 godine.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti), a partneri organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge), javne ustanove u kulturi i jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga osigurano je 25.000.000,00 kuna. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 100.000,00 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 500.000,00 kuna.

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, tj. prijavitelji/partneri ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci