08 svi 2020

OBJAVLJEN PROGRAM ZA FINANCIRANJE PROJEKATA LOKALNE INFRASTRUKTURE, RURALNOG RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj Natječaja je pomoć malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socioekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Prihvatljivi prijavitelji su samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u trenutku objave Natječaja, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata. Sjedište gospodarstva mora biti na području s udjelom višim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu stanovništva 2011. godine.

Ukupna planirana vrijednost Natječaja iznosi 14.000.000,00 kuna pri čemu će se raspodjela sredstava vršiti po potpomognutim skupinama jedinica lokalne samouprave kako slijedi:

5.600.000,00 kn za projekte na području I. razvojne skupine,

4.200.000,00 kn za projekte na području II. razvojne skupine,

2.800.000,00 kn za projekte na području III. razvojne skupine,

1.400.000,00 kn za projekte na području IV. razvojne skupine.

Sredstva namijenjena za provedbu ovog Programa povećat će se u slučaju osiguranja dodatnih financijskih sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci