29 tra 2020

PRUŽENA STRUČNA POMOĆ U PRIPREMI DVA PROJEKTA ZA TURISTIČKU ZAJEDNICU GRADA KOPRIVNICE I MUZEJ GRADA KOPRIVNICE

U okviru projekta “UZ PORU PO POTPORU“, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je proteklih tjedana pružala stručnu pomoć u pripremi dva projekta koji su uspješno prijavljeni na natječaj iz programa Creative Europe – Kulturna suradnja u zemljama Zapadnog Balkana.

Vodeći partner u prvom projektu je Turistička zajednica Grada Koprivnice. Projekt „Heritage Factory“ ukupne vrijednosti 347.640,00 EUR usmjeren je na jačanje kulturne suradnje i razvoj konkurentnosti kulturne i kreativne industrije u zemljama Zapadnog Balkana. U projektu sudjeluje 7 partnera iz 7 zemalja koji će tijekom 2 godine provesti niz aktivnosti vezanih uz jačanje kapaciteta stručnjaka i kreativaca iz područja kulturnih i kreativnih industrija, te će kroz niz mobilnosti i organizaciju raznih događanja primjenjivati nove principe rada s publikom, a posebice s mladima.

Projekt „Tell all the tales“ vrijedan 429.840,40 EUR okuplja 5 partnera iz 5 zemalja, a nositelj projekta je Muzeja Grada Koprivnice. Cilj projekta je istraživanje mitoloških bića te starih priča i legendi u svim zemljama koje sudjeluju u projektu kao i prezentacija istih na moderan i inovativan način. Predviđene aktivnosti su istraživanja mitologije u regijama partnera, izrada dokumentarnih filmova te organizacija događanja promovirat će se zajednička nematerijalna kulturna baština ovog dijela Europe. Predviđeno trajanje projekta je 2 godine.

Tijekom slijedećih 6 mjeseci vršit će se evaluacija svih pristiglih projekata, nakon čega će se objaviti rezultati natječaja.

Stručnu pomoć u pripremi navedenih projekata je PORA Razvojna agencija KKŽ pružala u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“. Osnovni cilj projekta „UZ PORU PO POTPORU“ je pružanje stručne pomoći korisnicima s područja Koprivničko-križevačke županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih EU sredstvima. Projekt se provodi posljednjih godinu dana te je u navedenom periodu pružena stručna pomoć u pripremi odnosno provedbi sveukupno pedesetak razvojnih projekata za 29 različitih korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije sveukupne vrijednosti 270 milijuna kuna. Projekti za koje je pružena stručna pomoć pokrivaju gotovo sva područja razvoja; od obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi preko turizma i kulture do sveukupnog razvoja gospodarstva.

Sredstva za projekt „UZ PORU PO POTPORU“ osigurana su iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora, a ukupna vrijednost projekta je 20.016.687,79 kn za razdoblje od 5 godina.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci