28 tra 2020

START AT BEST – PROGRAM ZA RAZVOJ INOVACIJA NA RADNOM MJESTU

Mreža regija Startup Europe Regions Network (SERN), čija je članica i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), pokrenula je program Start at Best namijenjen povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu. Program omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu koji će u konačnici potaknuti poslovnu konkurentnost same tvrtke.

Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima te obuhvaća jedan paneuropski poziv, otvoren za prijavitelje iz svih zemalja Europske unije (EU) te tri pojedinačna poziva u Italiji, Irskoj i Portugalu koji su otvoreni za sve tvrtke registrirane u svakoj državi članici Europske unije

Pozivom će se podržati 30 tvrtki dodjeljivanjem izravnih sredstava kroz bespovratna sredstva za poboljšanje njihovog radnog mjesta, poticanje kreativnosti zaposlenika i još mnogo toga.

Dodjela bespovratnih sredstava raspodijeljena je na sljedeći način:

  • u okviru Start at Best nacionalnog otvorenog poziva za EU bit će odabrano 15 najbolje ocijenjenih prijava;
  • u okviru svakog pojedinog poziva otvorenog u Irskoj, Italiji i Portugalu, bit će odabrano 5 najbolje ocijenjenih prijava iz svake zemlje, odnosno ukupno 15.

Cilj programa Start at Best je promicanje inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.

Poziv za financiranje prijedloga projekata nije namijenjen podršci razvoju novih proizvoda ili usluga na tržištu.

Najviši iznos potpore koja se dodjeljuje po projektu iznosi 7.500 eura te se može dodijeliti za najviše jedan projekt po prijavitelju.

Ukupni proračun projekta procjenjuje se na 225.000 eura.

Start at Best poziv za prijavu projekata potiče:

  • novi val inovacija na radnom mjestu među mikro, malim i srednjim poduzećima,
  • financiranje i proširenje novih izvornih, izvedivih, konkurentnih i društveno utjecajnih inovacija na radnom mjestu koje bi mogle potaknuti konkurentnost MSP-a u Europi,
  • angažiranje mikro, malih i srednjih poduzeća u inovacijskim procesima na radnom mjestu, samih ili u suradnji sa stvaraocima/dizajnerima/umjetnicima ili drugim pružateljima usluga/rješenja.

Rok za podnošenje prijava je do 3. lipnja 2020. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci